Kuvikodú-park Budakeszin

A Budakeszi Vadasparkkal és a Pilisi Parkerdővel együttműködve Budakeszi környezetében Aczél Gergely kuvikvédelmi koordinátorunk segítségével 2016. január 18-án egyesületünk önkéntesei kuvikodú-telepítési munkát végeztek a területen. A kihelyezett 10 hengertestes kuvikodúból kettő a vadaspark területén (kuvikröpdénél és egy közeli parkban), a további 8 pedig Budakeszi külterületén került kihelyezésre. Az odútelepítést egy kis filmes stáb is megörökítette, segítve, hogy minél több érdeklődő felé eljuthasson „halálmadarunk” híre.

 

         Kuvikodú kihelyezése egy öreg tölgyre        

 

      

  Felvétel közben a vadaspark kuvikröpdéjénél

Munkánkat nem csak a számunkra még idegen terület, de a járhatatlanná vált, fagyból napközben felolvadt földutak is nehezítették, többször kerülőútra kényszerültünk, de az odúpark létrehozása sikeresen megtörtént. Mivel a környéken élő kuvikpopulációról nem rendelkezünk semmilyen információval – és bár ez a terület jelentősen eltér az általunk már ismert alföldi kuvik költőhelyek környezetétől - epekedve várjuk, lesz-e sikeres odúfoglalás, költés, akár már az idei évben.

 

 

Néha reménytelen volt a földutakon

Ez úton is köszönjük tevékenységünk elismerésére mutató cikkek megjelenését, valamint a Budakeszi Vadaspark és a Pilisi Parkerdő munkatársainak segítségét!

Joomla templates by a4joomla